Wat is collageen type 3?

Collageen is een complex eiwit dat in ons lichaam in verschillende soorten voorkomt. Type 3 collageen is een van de 28 verschillende soorten collageen en is, net als Type 1, 2, 4 en 5, een belangrijk onderdeel van ons bindweefsel. Type 3 collageen wordt vooral gevonden in de huid, bloedvaten en interne organen, zoals de lever, longen en darmen.

Collageen type 3

Type 3 collageen is verantwoordelijk voor de elasticiteit en flexibiliteit van de huid, bloedvaten en organen en speelt een belangrijke rol bij de genezing van weefsel. Het is een belangrijk onderdeel van de structuur van de huid en ondersteunt de vernieuwing van cellen, waardoor de huid gezond blijft.

Collageen Type 3 wordt vaak in combinatie met Type 1 collageen gebruikt als supplement om de gezondheid van de huid, haar, nagels, gewrichten en botten te ondersteunen. Type 3 collageen supplementen kunnen bijdragen aan het verminderen van tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels, en kunnen de elasticiteit en stevigheid van de huid verbeteren.